die verlangen naar verbinding en rust in hun gezin
Het lijkt nu misschien nog onmogelijk.
Ik kan je verzekeren als pedagoog dat dit ook voor jou binnen handbereik ligt.
De traditionele opvoedingsadviezen werken niet bij je hoogbegaafd kind. Daarom heb ik in het traject van Weerstand naar Rust mijn kennis, inzichten en praktijkervaring over hoogbegaafdheid en opvoeden gebundeld zodat de aanpak die je hoogbegaafd kind nodig heeft ook voor jou mogelijk wordt.
Dankzij de principes die je leert, kan je elke uitdaging in de opvoeding vol vertrouwen aangaan, nu én later.
“Ik ben zo blij dat ik mijn dochter nu veel beter begrijp en dat ik haar kan helpen wanneer ze heel boos of bang is. Ik ben zelf ook gewoon veel minder ongerust."
Evi, mama van Julie (9 jaar)
“Ik snap nu waarom we zoveel ruzie hadden met onze zoon. We zijn enkele tips meteen gaan toepassen. We staan versteld van het effect. Het vraagt zelfs niet eens zoveel moeite van ons.”
An, mama van Lucas (13 jaar)
"Ik vroeg mij eerst af of ik wel genoeg tijd zou hebben om alles te bekijken met mijn drukke job. Maar dit was zo interessant! Ik had dit graag allemaal veel eerder geweten."
Nathalie, mama van Anne
(14 jaar) en Ruben (8 jaar)
WAT?
Het online traject bestaat uit:
Je vindt het traject in een gebruiksvriendelijke leeromgeving waarvoor je persoonlijke inloggegevens ontvangt bij inschrijving.
De modules:
Module 1: Je hoogbegaafd kind begrijpen
In deze module leer je het gedrag van je kind begrijpen vanuit drie verschillende invalshoeken. Je ontdekt wat hoogbegaafdheid bij jouw kind betekent. Je verdiept je in overprikkeling, onderprikkeling en de basisbehoeften van je kind.
Module 2: Reageren op je hoogbegaafd kind
Je krijgt inzicht in de basisprincipes van autonomie ondersteunend opvoeden en leert deze principes toepassen. Je leert omgaan met de intense emoties van je hoogbegaafd kind en ontdekt hoe je vanuit verbinding grenzen kan stellen die je kind daadwerkelijk accepteert. Hierdoor krijg je grip op elke opvoedsituatie.
Module 3: Veerkrachtige ouder
In deze module ontdek je hoe je rekening kan houden met je eigen behoeften zodat je vol vertrouwen en energie de ouder kan zijn die je wil zijn.
Module 4: Specifieke uitdagingen
In de vierde module verdiep je je verder in specifieke uitdagingen bij het opvoeden van een hoogbegaafd kind zoals angsten en eenzaamheid zodat jij je kind hierin kan bijstaan.
Bonusvideo: Samenvattende casus
In deze bonusvideo worden alle principes gestructureerd toegepast op één casus zodat het totaalplaatje helemaal duidelijk is en je alle principes zelf kan toepassen op eigen situaties.
WIE?
Voor ouders en andere opvoeders van hoogbegaafde kinderen en jongeren
WANNEER?
Je kan direct van start gaan en krijgt meteen toegang tot het hele traject.
DUUR?
Je volgt het traject volledig op je eigen tempo. Je krijg 6 maanden lang toegang tot het traject.
PRIJS?
Je investering voor het traject is 197 euro (inclusief btw).
Ga ik wel resultaat halen uit dit traject?
Het traject is zo opgebouwd dat je stap voor stap meegenomen wordt in het opdoen en integreren van nieuwe inzichten. Bij elke video hoort een concrete oefening om de kennis toe te passen binnen je gezin. Als je bereid bent om in actie te komen en te gaan oefenen met de opgedane inzichten, ga je zeker en vast resultaat halen. Wanneer je ergens tegenaan loopt, kan je de bijhorende video herbekijken zodat je weer verder kan. Bij vragen mag je mij steeds contacteren via mail en krijg je een persoonlijk antwoord.
Ik heb al veel voorkennis over hoogbegaafdheid. Is dit traject dan waardevol voor mij?
De voorkennis over hoogbegaafdheid bepaalt niet of dit traject waardevol zal zijn voor jou. Belangrijker is de mate waarin je deze voorkennis al toepast binnen je gezin. Wanneer er nog momenten zijn dat je het gedrag van je kind niet begrijpt of twijfelt hoe je ermee kan omgaan, dan is het traject waardevol voor jou. Het belangrijkste is dat je open staat om nieuwe inzichten op te doen en om ermee te gaan experimenteren binnen je gezin.
Hoeveel tijd ga ik besteden aan het traject?
Je gaat ruim 3 uur besteden aan het bekijken van de videolessen. Elke video duurt 10 tot 20 minuten. Je kan zelf bepalen of je dit verspreidt over meerdere dagen, weken of maanden. Bij elke video hoort een oefening die 10 tot 30 minuten in beslag neemt, afhankelijk van de tijd die jij eraan wil besteden. Het integreren van de inzichten in je gezin kost geen extra tijd aangezien je kan experimenteren tijdens het dagelijkse gezinsgebeuren.
Ik twijfel of dit traject aansluit bij mijn situatie en mijn vragen. Hoe kom ik dit te weten?
Je mag steeds contact met mij opnemen via info@lindsypiot.be of via het contactformulier. Ik kijk graag met je mee of het traject voor jou geschikt is. Je mag een eerlijk antwoord van mij verwachten.
Copyright © 2022 Alle rechten voorbehouden aan Lindsy Piot