Ik Zie Je

In 7 uur alle handvaten om je hoogbegaafd kind vol vertrouwen

op te voeden en te steunen zodat de weerstand en strijd

plaats maken voor verbinding en rust

Compleet online programma voor ouders van hoogbegaafde kinderen

Als ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind sta je voor uitdagingen die anderen soms niet begrijpen. 


Jij hebt geen buitengewone verwachtingen. Je wil alleen dat je kind gelukkig is. Je hebt al ondervonden dat dit niet vanzelfsprekend is. Jij wil niks liever dan het verschil maken voor je kind.


Hoe heerlijk zou het zijn als jij elke uitdaging die op jullie pad komt vol vertrouwen kan aangaan zodat je kind zijn talenten voluit kan ontwikkelen en zichzelf kan zijn? 

Een hoogbegaafd kind opvoeden is een grote uitdaging


 • Zit je wel eens met je handen in je haar wanneer je kind boos wordt om iets wat voor jou onbenullig lijkt? (Waarom zo boos? Je zus keek gewoon naar jou.) 


 • Weet je soms niet hoe je kan reageren wanneer je kind zich zorgen maakt over allerlei dingen? (Nu bang voor oorlog, dan angst dat er iemand dood gaat, vervolgens zorgen om een ruzie, dan weer piekeren om een toets,...)


 • Vind je die eindeloze discussies en ruzies in je gezin soms vermoeiend? (Alweer dezelfde discussie over gamen, slaaptijd, huiswerk,...)


 • Vraag jij je af hoe je ervoor kan zorgen dat je kind doet wat jij vraagt? ('Doe dat nu gewoon' werkt niet). 


 • Maak jij je zorgen omdat je merkt dat je kind zijn enthousiasme en motivatie verliest op school en/of bij een hobby? (Je weet wel, saai en stom.)


 • Voel jij je machteloos wanneer je kind zich alleen voelt? (Hoezo alleen? Je hebt toch vrienden.) 


 • Twijfel je soms aan jezelf als ouder wanneer je kritiek krijgt van familie, vrienden of leerkrachten. (Waarom begrijpen ze het niet gewoon?)


Je blijft tegen dezelfde uitdagingen aanlopen ondanks dat je misschien al veel gelezen hebt over hoogbegaafdheid. Je bent er al achter gekomen dat jouw kind iets anders nodig heeft dan de traditionele aanpak en bent op zoek naar een aanpak die jouw hoogbegaafd kind kan laten groeien en stralen. 


Het lijkt nu misschien nog onmogelijk. Maar ik kan je verzekeren dat dit ook voor jou binnen handbereik ligt en dat niemand je kind beter kan bijstaan dan jijzelf.


Dankzij de totaalaanpak van Ik Zie Je ontdek je alles wat jij nodig hebt om je hoogbegaafd kind vol vertrouwen op te voeden en te steunen zodat je kind kan opgroeien tot een zelfzekere, zelfsturende en veerkrachtige volwassene.

Na dit programma:

 • Begrijp jij waarom je hoogbegaafd kind zich soms anders gedraagt waardoor je zorgen afnemen en je grip krijgt op elke uitdaging 


 • Reageer jij assertief op moeilijk gedrag of weerstand van je hoogbegaafd kind waardoor de discussies en ruzies verleden tijd zijn


 • Stel je grenzen die je kind echt accepteert 


 • Vang jij de intense emoties van je kind vol vertrouwen op waardoor je kind stap voor stap leert omgaan met zijn emoties


 • Motiveer jij je kind met veel geduld om dingen te doen die het spannend vindt of niet zo leuk of interessant vindt


 • Steun jij je kind bij alle specifieke uitdagingen die het tegenkomt (bv. piekeren, eenzaamheid, faalangst, slaapproblemen, ontbrekende leerstrategieën, verveling,overprikkeling,…) 


 • Ga je vastberaden de zoektocht aan naar een passende leeromgeving, op school en daarbuiten zodat je kind gemotiveerd is om te leren


 • Kom je zelfverzekerd op voor je kind


 • Ben je bondgenoot van je hoogbegaafd kind waardoor je kind weet dat het steeds bij jou terecht kan, no matter what

Kortom, je gaat vol vertrouwen elke uitdaging aan op vlak van opvoeding, leren en onderwijs.

Ouders aan het woord:

Ik heb deelgenomen aan dit programma omdat mijn hoogbegaafde dochter een moeilijke slaper en eter is. Ik begrijp ondertussen waar dit vandaan komt en ga hier nu heel anders mee om. Het effect was bijna meteen zichtbaar. Wat een opluchting. Ook over school heb ik ontzettend veel dingen geleerd die in de toekomst zeker nog van pas gaan komen. Ik raad dit iedere ouder aan. 


- Mama van een hoogbegaafde dochter (6 jaar)

Vooral bij onze oudste zoon liep het moeilijk op school. Dankzij het programma snap ik nu hoe dit allemaal komt en nog meer hoe ik hem hierbij kan helpen. Ik voel mij steeds meer de expert van mijn kind en durf het gesprek aangaan op school. Ik heb ook heel wat over mijzelf geleerd. Ik ben onder de indruk.


- Mama van twee hoogbegaafde zonen (10 en 14 jaar)

Ik ben eerder toevallig beginnen meekijken naar de video's met mijn vrouw. Ik moet toegeven dat het een eyeopener was voor mij. Ik ergerde mij vaak aan het gedrag van onze zoon. Die discussies, het laatste woord willen hebben, niet doen wat ik zeg... Het kon mij zo irriteren. Toen ik de tips uit de video's ging toepassen was ik verbaasd van het effect. Ook al is het niet altijd even gemakkelijk om te doen toch wil ik hiermee blijven oefenen omdat ik merk dat onze band alleen maar sterker wordt zo.


- Papa van een hoogbegaafde zoon (11 jaar)

Duidelijke en leuke video's. Nuttige informatie en veel tips. Altijd op een gemakkelijke manier uitgelegd. Ik was elke keer weer gemotiveerd om aan de slag te gaan met de oefeningen. Heel handig dat ik het kon bekijken wanneer ik tijd had. 


- Mama van een hoogbegaafde dochter (9 jaar)

Praktische informatie

WAT?

Het online programma bestaat uit:

 • Videolessen: Per module zijn er verschillende videolessen waarin ik je begeleid om stap voor stap alle uitdagingen op vlak van opvoeden, leren en onderwijs aan te gaan. Je leert praktische principes die je blijvend kan toepassen. Deze principes zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring, telkens eenvoudig en to the point uitgelegd. 
 • Oefeningen: Per module zijn er verschillende oefeningen die je helpen om in actie te komen en om je doelen te realiseren.


Je vindt het traject in een gebruiksvriendelijke leeromgeving waarvoor je persoonlijke inloggegevens ontvangt bij aanmelding.

 

WIE?

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen en jongeren die het verschil willen maken voor hun kind en graag zelf aan de slag gaan.


WANNEER?

Je kan direct van start gaan en krijgt meteen toegang tot het hele programma zodat je dit op je eigen tempo kan doorlopen. Je kan alles bekijken waar en wanneer je wil en zo vaak als je wil.


DUUR?

Je krijgt één jaar lang toegang tot het programma. Dit is ruimschoots de tijd om het programma te doorlopen.  

 

PRIJS?

De investering voor het programma bedraagt 347 euro (inclusief btw). 

Ik Zie Je

Modules


Ik zie je

In deze module krijg je inzicht in waar je nu staat en wat je wil bereiken. Je krijgt bovendien vertrouwen in je eigen mogelijkheden als ouder.Ik begrijp je

Na deze module heeft het anders denken, zijn en leren van jouw kind geen geheimen meer voor jou. Je ontdekt welke uitdagingen hoogbegaafdheid met zich meebrengt voor je kind en voor jou.Ik sta naast je

Je maakt je alle principes eigen om je hoogbegaafd kind vanuit verbinding op te voeden waardoor je elke situatie kan aanpakken. Je ontdekt hoe je grenzen kan stellen die je kind echt accepteert. Je leert omgaan met met alle specifieke uitdagingen die het opvoeden van een hoogbegaafd kind met zich meebrengt (bv. overprikkeling, onderprikkeling, eenzaamheid, angst, piekeren, woedebuien...). Ik steun je

Je leert afstemmen op de leerbehoeften van je kind binnen een schoolse en niet-schoolse context. Je gaat alle uitdagingen op vlak van leren aan (bv. fixed mindset, faalangst, ontbrekende leerstrategieën, schoolmoeheid...) Bovendien ontdek je welke mogelijkheden en moeilijkheden er zijn om passend onderwijs te vinden in de lagere en middelbare school (in België en Nederland) en leer jij vol vertrouwen je weg hierin te vinden als ouder. Ik zie mezelf

Je ontdekt wat je nodig hebt om een veerkrachtige ouder te zijn zodat de opvoeding van je hoogbegaafd kind een haalbare uitdaging blijft. Je leert rekening te houden met jezelf zodat je ook hierin een voorbeeld kan zijn voor je kind.


FAQ

Ga ik wel resultaat halen met dit programma?

Het programma is zo opgebouwd dat je stap voor stap meegenomen wordt in het integreren van bepaalde principes. In elke module zitten meerdere oefeningen zodat je de vertaalslag kan maken naar je eigen situatie. Je gaat uitgedaagd worden om te experimenteren in de praktijk. Kortom in het programma is alles voorzien om resultaat te behalen. Als je bereid bent om in actie te komen en om te gaan oefenen met de aangereikte principes, ga je zeker en vast een verandering realiseren.


Hoeveel tijd ga ik besteden aan dit programma?

Het programma bestaat uit 32 videolessen die variëren in duurtijd. In totaal ga je 7 uur besteden aan het bekijken hiervan. Je kan zelf bepalen of je dit verspreidt over meerdere dagen, weken of maanden. Het integreren van de inzichten in je gezin kost geen extra tijd aangezien je kan experimenteren tijdens het dagelijkse gezinsleven.


Ik heb mijn kind niet laten testen op hoogbegaafdheid. Is dit programma dan zinvol?

Het is niet belangrijk of je kind getest is op hoogbegaafdheid. Het gaat om wat je kind nodig heeft om voluit te ontwikkelen en om zichzelf te kunnen zijn. Veel kinderen worden niet getest of krijgen onterecht te horen dat ze niet hoogbegaafd zijn. Vertrouw dus op jouw intuïtie als ouder. Je bent niet zonder reden op zoek naar ondersteuning of begeleiding. Wanneer je twijfelt je of dit programma aansluit bij jouw situatie, neem dan contact op via mail of plan een kennismakingsgesprek met mij. Dan overleggen we samen.

 

Ik ben al eerder naar een andere hulpverlener geweest met mijn kind. Is dit dan nog waardevol voor mij?

Dit traject kan een mooie aanvulling zijn op een eerder begeleidingstraject. Wanneer je het gevoel hebt dat er nog ontbrekende puzzelstukjes zijn en dat je nog handvaten mist om je kind voluit bij te staan, dan kan dit traject je nog veel bieden. Heb je hierover toch nog twijfels of vragen, stuur mij dan zeker een mail of plan een kennismakingsgesprek. Dan kan ik meekijken naar jouw verhaal. Je krijgt van mij een persoonlijk en eerlijk antwoord.  


Ik twijfel of dit programma aansluit bij mijn situatie en mijn vragen. Hoe kom ik dit te weten?

Je mag steeds vrijblijvend contact opnemen via mail of plan een kennismakingsgesprek met mij. Ik kijk graag met jou mee of het programma voor jou geschikt is. Je mag steeds een eerlijk antwoord van mij verwachten.